Södra Sveriges största arthousebiograf!

Kortfilmspaket
Datum: Sön 4 mar, 2018

GHAFAH
UAE I 2017 I 16 min | Arabiskt tal och engelsk undertext
En fascinerande berättelse om emiratiska kvinnor, som spänner över tre generationer. Mahra är en ung brud, Najla, en bröllops organisatör i 40 årsåldern och Um Ali en 70-årig, som tar hand om sitt barnbarn Rashid. Var och en är fast i förtvivlan. Hur kommer deras respektive situationer att framkalla deras inre styrka? Och hur är de tre kvinnorna kopplade till varandra?

HALAWA (LOLLIPOP)
Saudiarabien I 2017 I 13 min | Arabiskt tal och engelsk undertext
En 14-årig muslimsk tjej upplever övergången till puberteten, vilket innebär att hon måste börja bära en heltäckande svart niqab. När hennes mobbare i skolan tar hennes jacka, avslöjas ett fall av felaktig identitet som i sin tur avslöjar mobbarens faders perversitet.

GEMINI
Irak I 2017 I 6 min | Arabiskt tal och engelsk undertext
Mamman upptäcker ett intimt förhållande mellan hennes dotter Riam och hennes vän Nawras. Mamman börjar förhindra Riam från att träffa Nawras igen och låser in henne i huset. Riam blir chockad efter att ha upptäckt att hennes mamma haft ett homosexuellt förhållande med Nawras.

THE CALLING
Marcko I 2017 I 24 min | Arabiskt tal och engelsk undertext
En kvinna i tidiga trettioårsåldern anländer vid någon form av militärt fängelse på uppdrag att fria sina föräldrar. En glasblåsare guider henne genom acceptansen av omöjligheten av hennes uppdrag genom att slita ut henne med repetitivt och alienerande arbete.

Diskussion och samtal med filmregissörer Mariakenzi Lahlou efter filmen

Datum: Sön 4 mar, 2018

Kl 15.00

Biljetter:
50 kr ordinarie
40 kr student/pensionär
Köp biljett här >>

Biljett som inkluderar alla filmer
på festivalen kan köpas här >>

Hela programmet för
Arab Women Film Festival >>

AWFF arrangeras av Malmö Arab Film Festival. MAFF är den ledande och största festivalen med fokus på arabisk film i västvärlden.

Event & specialvisningar