Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Krig – Premiär med regissörs- och skådespelarbesök
Datum: Lör 28 okt, 2017

Vi inleder höstlovet med ett härligt premiärfirande på bion med med mingel, bubbel och snacks - och den spännade och otroligt snygga filmen KRIG! 
Guldbaggebelönade regissören Goran Kapetanovic kommer att vara på plats tillsammans med skådespelarna Meja Björkefall (Mira) och Emilio Silva (Omar). De kommer att stå för musiken på minglet
 och svara på frågor efter filmen. 

KRIG
Mira och Omar härskar över var sin gård med strikta regler och lagar som håller konflikten i balans. I bostadsområdet finns skejtladan och allt handlar om vem som ska bestämma över den.
Tills Malte flyttar dit.

Själv är han ganska nöjd med att sitta hemma men sina böcker och tennsoldater men hans mamma tycker att han behöver kompisar. Malte vet allt om historiska slag och spelteori och hamnar genast i centrum mellan de två gängen. Nu eskalerar bråket till en helt ny nivå. Men hur långt är Mira och Omar och de andra barnen beredda att gå? Är det verkligen krig de vill ha?
Ett spännande äventyrsdrama om lek och blodigt allvar.

Guldbaggebelönade regissören Goran Kapetanovic ("Min faster i Sarajevo") har tillsammans med Guldbaggebelönade fotografen Ita Zbroniec-Zajt ("Yarden") och en fantastisk skådespelarensemble, skapat en film för barn och unga med höga konstnärliga ambitioner och nerv. 

Datum: Lör 28 okt, 2017
Tillhör: Höstlovsbio 2017

kl 15:30 Mingel
kl 16:00 Filmstart

FILMFAKTA
Regissör: Goran Kapetanovic
Land: Sverige
År: 2017
Längd: 84 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Barnfilm
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: 
Emilio Silva, Loke Hellberg, Malin Levanon, Meja Björkefall m fl.
Premiär: 28 okt
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö

Event & specialvisningar