Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Leva. Älska – Förhandsvisning
Datum: Lör 9 jun, 2018

År 2014 flyttar omkring 40 män och kvinnor, och ett antal hundar, till "Regnbågen" i Stockholm. Världens första ålderdomshem för homosexuella. Det är generationen som växte upp i efterdyningarna av andra världskriget; där homosexuella sändes till koncentrationsläger, blev förbjudna vid lag, stämplade som sjuka, sinnessjuka, fullkomligt osynliggjorda och skambelagda.

När de flyttar till ett nytt hem öppnas nya rum i deras världsbild. I deras inre. Och för första gången i sina liv hittar de hem och börjar leva mer. Älska sig själva lite mer.

Denna generation människor, som nu möter ålderdomen, bär på en helt egen berättelse. Den gemensamma kampen om frihet, respekt och rättigheter. Men filmen LEVA.ÄLSKA söker de personliga kamperna och handlar om hur Agneta, Ingbritt och Thomas kommer att börja leva och älska sig själva lite mer, men på väldigt olika sätt. Vägen hem. En inre resa.

Genom tilbakablick flyttar också vår förtid in på Regnbågen, den gemensamma historien, flyttar in på väggar, golv och tak och förstärker känslan av att vi kan ändra nutid genom att skapa nya "bilder". Ny medvetenhet. Men filmen handlar också om livet på Regnbågen som ett mikrosamhälle och väcker frågor om hur mönster och grupperingar bildas, hur tolerans, och frånvaro av det, kan skapa splittring och nya "möten" oavsett kön eller sexuell läggning. Att det ofta är helt oväntade saker som knyter människor ihop.

Tack till NonStop Entertainment.

Datum: Lör 9 jun, 2018

kl 16:00

FILMFAKTA
Regissör: Mette Aakerholm Gardell
Land: Sverige
År: 2018
Längd: 83 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 17 aug
IMDb: Se filmen på IMDB 

Event & specialvisningar