Södra Sveriges största arthousebiograf!

MUKFF – Filmblock 1
Datum: Tis 24 nov, 2015

MUKFF - Malmöungdomars Kortfilmfestival 2015 presenterar:

VERKLIGHETEN
Filmen handlar om att en väldigt ung kille och hans pappa försöker att anpassa sig så gott det går efter det svenska samhället som nyanlända immigranter. Mamman har avlidit och pappan försöker nu försörja sin son och sig själv.

VAD VAR ANLEDNINGEN
Handlar om en ungdom kille som älskar sin musik istället för studier. Han kämpar mot sina föräldrar för att nå upp sitt mål med sin musikgrupp. Genom filmen märker vi hur föräldrarna tycker och tänker samt hur man ska hantera den situationen. 

LJUDET AV LOTUS
Att förlora någon från ens liv kan vara det svåraste någon kan uppleva, men tänk om det fanns något som är lika död som din mest älskade. Vad hade du gjort om du förlorar den? 
Ali, den sjuttonåriga killen, ska ta oss med sig på en okänd resa till sitt speciella och mystiska värld sökande efter "musik".

BÅTEN
Denna historia ger oss en inblick i en ung pojkes liv där han blir vittne till ett mord som i sin tur gör hans tillvaro mycket svårare. 

Malmöungdomars Kortfilmsfestival (MUKFF) 
Under de senaste fem åren har ungdomar blivit intresserade av att dokumentera sin tillvaro med hjälp av mobilen. De tävlar mot varandra om den finaste bilden eller filmen. Jo.Jo.Ja. som ungdomsförening vill skapa en plats där unga människor bestämmer hur filmen ska se ut och vad ska den innehålla (MUKFF). En plats där de kan utveckla sitt intresse och lära sig nya ämnen inom konst.

Mer än 40 ungdomar var/ är med i projektet MUKFF. Som ett resultat av dessa kurser har medlemmarna skrivit 24 manus för korta filmer. När dessa var färdigskrivna använde vi resten av sommarmånaderna till filminspelning och hela förloppet får nu sitt avslut med en kortfilmfestival. Ungdomarna får då tillfälle att prata om sina filmer, vad de har lärt sig och hur de upplevde hela processen. I festivalen kommer det även finnas utländska, professionella filmutövare (manusförfattare, filmkritiker, producenter, ordförande inom viktiga föreningar i andra länder). Vi vill på samma sätt skapa ett yngre filmutbyte och arbetar på att ta emot utländska ungdomsfilmer.

/ Jo.Jo.Ja

Datum: Tis 24 nov, 2015

 
BILJETTER
Fri entré

MUKFF arrangeras av Jo.Jo.Ja i samarbete med Folkets Bio Malmö.

Event & specialvisningar