Södra Sveriges största arthousebiograf!

MUKFF – Filmblock 2
Datum: Ons 25 nov, 2015

MUKFF - Malmöungdomars Kortfilmfestival 2015 presenterar:

SVARTA JOBBET
Ungdomar nuför tiden drabbas även av jobba svart eller blir tvungna av sina föräldrar att jobba i svart. Han belv trvungen att jobba svart av sin pappa medans mamman försöker försvarar sin sons tanke över att det är olagligt att jobba svart. Vem har rätt ? är det alltid föräldrar som bestämmer hur och vad man ska jobba ? 

TUR UTAN RETUR
Verklighet som blir film och film som blivit verklighet. Filmen utgår ifrån sanningen och riktar en känga mot sociala medier och segregation. Det är dags för oss att tänka ordentligt och inte spontant, det är dags för oss att krossa segregationen och sist men inte minst är det hög tid att hjälper varandra. Det är vad ”Tur utan retur” handlar om.

LIFE OF LISA
Handlar om hur hon upplever sitt jobba. Men det är inte alltid hennes kompisar håller med henne om hennes åsikter. Är hon kär? Tycker hon om sitt liv? Det ska vi ta reda på i filmen Life of Lisa

EVEIL
Han blir utvisad av sin hustru. Eftersom Mehdi är alkoholist. Då har han funnit en fristad vid havet, ner på en klippa störtar in i en underbar dröm. En vit man i förklädnad följer honom som en skugga…. 

UR ETT ANNAT PERSPEKTIV
Santina är en ambitiös tjej som snart börjar ett nytt kapitel i sitt liv, hon ska börja gymnasiet! Santina hoppas på att hon slipper grundskolans tjejdrama men man får inte alltid som man vill.

MUKFF Malmöungdomars Kortfilmsfestival 
Under de senaste fem åren har ungdomar blivit intresserade av att dokumentera sin tillvaro med hjälp av mobilen. De tävlar mot varandra om den finaste bilden eller filmen. Jo.Jo.Ja. som ungdomsförening vill skapa en plats där unga människor bestämmer hur filmen ska se ut och vad ska den innehålla (MUKFF). En plats där de kan utveckla sitt intresse och lära sig nya ämnen inom konst.

Mer än 40 ungdomar var/ är med i projektet MUKFF. Som ett resultat av dessa kurser har medlemmarna skrivit 24 manus för korta filmer. När dessa var färdigskrivna använde vi resten av sommarmånaderna till filminspelning och hela förloppet får nu sitt avslut med en kortfilmfestival. Ungdomarna får då tillfälle att prata om sina filmer, vad de har lärt sig och hur de upplevde hela processen. I festivalen kommer det även finnas utländska, professionella filmutövare (manusförfattare, filmkritiker, producenter, ordförande inom viktiga föreningar i andra länder). Vi vill på samma sätt skapa ett yngre filmutbyte och arbetar på att ta emot utländska ungdomsfilmer.

/ Jo.Jo.Ja

Datum: Ons 25 nov, 2015

  
BILJETTER
Fri entré

MUKFF arrangeras av Jo.Jo.Ja i samarbete med Folkets Bio Malmö.

Event & specialvisningar