Södra Sveriges största arthousebiograf!

MUKFF – Filmblock 3
Datum: Tor 26 nov, 2015

MUKFF - Malmöungdomars Kortfilmfestival 2015 presenterar:

TRO PÅ MIG
Troende på sina barn finns inte alltid hos föräldrar. En kille som upplever en svår situation i sitt liv som alla andra killar, vi ska se hur han tar sig igenom problemet och om det ska kunna lösa sig mellan honom och pappan när han tror att sin son röker. Röker han verkligen? 

MY RIGHT FOOT
Produced this film pride in the Irish film My Left Foot director Jimi Sheridan, who talks about the true story of Christy Lee Brown, who has own numerous Academy Awards. 

MITT I NATTEN
Handlar om hur killar ibland upplever problem av andra som de inte kan hantera oavsett hur smått eller stort är problemet. Den är uppdelad i två delar som två gymnasie ungdomar har skapat. 

SWEDISH COFFEE

WONDERFUL DISTRACTION
Lola som ser Travis för första gången och blir kär i honom men vågar inte säga medan hennes bästa kompis Kaleey hjälper till. En kärleks historia som alla tjejer har upplevt i grundskolan och gymnasiet. 

MUKFF Malmöungdomars Kortfilmsfestival
Under de senaste fem åren har ungdomar blivit intresserade av att dokumentera sin tillvaro med hjälp av mobilen. De tävlar mot varandra om den finaste bilden eller filmen. Jo.Jo.Ja. som ungdomsförening vill skapa en plats där unga människor bestämmer hur filmen ska se ut och vad ska den innehålla (MUKFF). En plats där de kan utveckla sitt intresse och lära sig nya ämnen inom konst.

Mer än 40 ungdomar var/ är med i projektet MUKFF. Som ett resultat av dessa kurser har medlemmarna skrivit 24 manus för korta filmer. När dessa var färdigskrivna använde vi resten av sommarmånaderna till filminspelning och hela förloppet får nu sitt avslut med en kortfilmfestival. Ungdomarna får då tillfälle att prata om sina filmer, vad de har lärt sig och hur de upplevde hela processen. I festivalen kommer det även finnas utländska, professionella filmutövare (manusförfattare, filmkritiker, producenter, ordförande inom viktiga föreningar i andra länder). Vi vill på samma sätt skapa ett yngre filmutbyte och arbetar på att ta emot utländska ungdomsfilmer.

/ Jo.Jo.Ja

Datum: Tor 26 nov, 2015

 
BILJETTER
Fri entré

MUKFF arrangeras av Jo.Jo.Ja i samarbete med Folkets Bio Malmö.

Event & specialvisningar