Södra Sveriges största arthousebiograf!

MUKFF – Filmblock 4
Datum: Fre 27 nov, 2015

MUKFF - Malmöungdomars Kortfilmfestival 2015 presenterar:

STORY BOOK
Drömmen om att leva säkert och tryggt, kanske är det tuffaste drömmen av alla drömmar. Det överväger en ung man på sjutton år då han flyr från det blodfylllda landet för att nå sina drömmars mål.  Sjukdomen som han hade burit med sig i sitt hjärta sedan födseln, sjukdomen som var början på slutet av liv och död.

I AM REVA
Handlar om papperslösa flyktingar som har bott i Sverige i flera år utan att få asyl. Vi får följa två parallell historier om hur det kan kännas för någon att behöva gömma sig och leva ett liv utanför samhällets ramar och skyddsnät. Vi får följa turbulensen kring Rami utan att höra hans synpunkt. Samtidigt lever Reva och hennes tonåriga son Loei ett liv som till ytan verkar som alla andras.

 ATT NÅ BOTTEN
Handla om en kille som drabbas av knark, som lever ett stressigt liv och ångest. Hur blir situationen mellan han och pappan samt sin stora syster som tycker om honom. Var tar det slut och hur? Filmen är för alla som har drabbats av knark antingen med sin egen vilja eller situationens vilja. Frågan är alltid varför finns det inte stopp!! 

MUKFF Malmöungdomars Kortfilmsfestival
Under de senaste fem åren har ungdomar blivit intresserade av att dokumentera sin tillvaro med hjälp av mobilen. De tävlar mot varandra om den finaste bilden eller filmen. Jo.Jo.Ja. som ungdomsförening vill skapa en plats där unga människor bestämmer hur filmen ska se ut och vad ska den innehålla (MUKFF). En plats där de kan utveckla sitt intresse och lära sig nya ämnen inom konst.

Mer än 40 ungdomar var/ är med i projektet MUKFF. Som ett resultat av dessa kurser har medlemmarna skrivit 24 manus för korta filmer. När dessa var färdigskrivna använde vi resten av sommarmånaderna till filminspelning och hela förloppet får nu sitt avslut med en kortfilmfestival. Ungdomarna får då tillfälle att prata om sina filmer, vad de har lärt sig och hur de upplevde hela processen. I festivalen kommer det även finnas utländska, professionella filmutövare (manusförfattare, filmkritiker, producenter, ordförande inom viktiga föreningar i andra länder). Vi vill på samma sätt skapa ett yngre filmutbyte och arbetar på att ta emot utländska ungdomsfilmer.

/ Jo.Jo.Ja

Datum: Fre 27 nov, 2015

 
BILJETTER
Fri entré

MUKFF arrangeras av Jo.Jo.Ja i samarbete med Folkets Bio Malmö.

Event & specialvisningar