Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter
Tider & biljetter
Muminpappans bravader – En ung mumins äventyr | Förhandsvisning på Sverigefinnarnas dag
Datum: Tor 24 feb

Det blir nya äventyr med Tove Janssons älskade figurer. Välkommen på förhandsvisning på Sverigefinnarnas dag av Muminpappans bravader – En ung mumins äventyr.

När Mumintrollet är sängliggande efter ett getingstick vill Muminpappa pigga upp honom med berättelser om sin äventyrliga ungdom. Muminpappan berättar om barndomen då han var missförstådd, flykten från ett barnhem och det historiska mötet med uppfinnaren Fredriksson. Han avslöjar sina upplevelser av vilda stormar under sin tid på båten Haffsårkestern och om alla äventyr i Självhärskarens Kungarike. Vidare berättas det om hur Muminpappan grundar en koloni, blir vän med ett spöke och hur han under en stormig kväll räddar Muminmamma ur havet. Och resten är, som vi säger, historia.

Det här är en godhjärtad och rättfram animerad film för hela familjen med en fantastisk historia från den fantastiska Mumindalen så många känner och älskar. De fantastiska äventyr Muminpappan återger för sin sjuke son kommer säkerligen väcka en längtan i många hjärtan.

Datum: Tor 24 feb

FILMFAKTA
Regissör: Ira Carpelan
Originaltitel: Muumipapa seiklused
Land: Finland, Polen
År: 2022
Längd: 72 minuter
Språk: Svenska (dubbat)
Textning: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Äventyr
Skådespelare / Medverkande: Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Stellan Skarsgård, Maria Sid och Stina Ekblad.
Distributör: Njutafilms
Premiär: 26 feb, 2022
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar