Södra Sveriges största arthousebiograf!

NAFF: Löparfilm på stora duken
Datum: Mån 12 dec, 2016

OUTSIDE VOICES
Regi: Joel Wolpert, USA 2015. 45 min. Engelskt tal, otextad.
Jenn Shelton är en av tidernas bästa kvinnliga ultralöpare, och många känner till henne från boken "Born to Run" av Christopher McDougall. Men Shelton lever inte som man tror att en professionell atlet gör. Med sina tillhörigheter inklämda i en skåpbil körde Shelton under sommaren 2015 runt västra USA där hon sprang, levde och festade. Med henne var den legendariske löparfilmregissören Joel Wolpert, känd för bl.a. In the High Country med Anton Krupicka. 

I Outside Voices skildrar Joel Wolpert Jenn Sheltons okonventionella ultralöparliv och färgstarka personlighet. En poetisk svartvit löparfilm som ger betraktaren en blid av vad som driver de största personligheterna i dagens ultramaraton. En film om kärleken till löpning och att ta livet som det kommer.
TRAILER

THE PERFECT MAN 
Regi: Kasper Kiertzner och Jonas Møller,  Bolivia, Danmark 2015, 39 min. Danskt tal, engelsk text. 
Vinnare av Årets bästa danska film på DAFF 2015 och en fantastisk löparfilm som visar på de utmaningar hängivna löpare får möta. På en bergstopp i Bloivia arbetar Asser med humanitärt arbete tillsammans med sin partner Ida. När han är ledig springer han 40 km genom Bolivias bergiga ökenlandskap för att bli Danmarks bästa maratonlöpare. 

Han lever sitt liv på distans, han har ett hjärta och en mental styrka som för många är främmande i jantelagens Danmark. Står vi framför den moderna människan år 2015? En man som försöker gömma sig bakom sociala, humanitära insatser, men som i själva verket använder arbetet som återhämtning i kampen för att bli bäst löpare. Och kan man i kampen att bli bäst förena kärleken till en annan människa med sina egna personliga ambitioner?

Regissören  Kasper Kiertzner och fotografen Jonas Møller följde Assers liv i Bolivia vintern 2015, och kom honom nära inpå, hans kontroversiella inställning till livet, hans träning, parförhållandets upp och nedgångar samt konsekvenserna av att 100% satsa på att nå sina mål.
TRAILER 

WHY WE RUN
Regi: Christian Norlyk och Lasse Noer, Danmark, 2016. 2 min. Engelskt tal, otextad.
Varför springer vi? Det är frågan regissören Christian Norlyk ger sig ut att få svar på i sin nya kortfilm i vilken han följer Kristian Eilersen till Norge för att springa 62 km i de norska bergen på endast 15 timmar. Vad är det egentligen som driver oss till att springa? Eller mer specifikt - vad driver löpare att acceptera smärtan i benen när du springer ensam och och fortfarande har modet uppe att fortsätta springa?

www.adventurefilmfestival.dk

Datum: Mån 12 dec, 2016

Biljettpris: 100 kr
Observera att flera av filmerna visas otextade.

Arrangörer: Nordic Adventure Film Festival och Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö

Event & specialvisningar