Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Om alla bara drar + panelsamtal
Datum: Ons 20 mar

Välkommen på premiären av Om alla bara drar med efterföljande panelsamtal.

Om alla bara drar är en film om ett förändrat Sverige och om vår eviga längtan efter en känsla av tillhörighet i en tillsynes otrygg värld. Vinnare av Svenska kyrkans filmpris vid Göteborg Film Festival och Tempo Dokumentärfestivals stora pris Tempo Documentary Award. 

En film om att ha hittat hem men även om att förlora det. Det handlar om Nazira och hennes familj, om ett vackert Tensta, om grannar och kärlek, men också om pistolhot, skjutningar, rädsla och otrygghet när samhällets funktioner verkar backa bort och många människor vill flytta därifrån. Nazira frågar sig själv; om alla bra människor flyttar, vem kan då göra skillnad? Vad är vårt personliga ansvar och vad är samhällets ansvar?

SAMTAL
Filmen följs av av ett panelsamtal med regissörerna Karin Wegsjö och Nazira Abzalova, som också är filmens huvudperson samt Binyam Meles, områdesutvecklare för organisationen Hemmaplan i Lorensborg och Sedat Arif, kommunalråd (S) med ansvar för arbetsmarknad och socialtjänst Malmö stad. Moderator är Jessica Nettelbladt, dokumentärfilmare och författare. 

"Alla borde se filmen"Kommunalarbetaren

___
Fler visningar av Om alla bara drar hittar du här>>

Datum: Ons 20 mar

BILJETTPRIS: 130 kr (inga rabatter eller klippkort)

FILMFAKTA
Regissör: Karin Wegsjö, Nazira Abzalova
Land: Sverige
År: 2024
Längd: 74 minuter
Språk: Svenska, ryska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: TBA
Distributör: Folkets Bio
Premiär: 15 mars, 2024
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio riks, ABF Malmö

Event & specialvisningar