Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Omständigheter – Gratis förhandsvisning
Datum: Tis 15 feb, 2022

Varmt välkommen på förhandsvisning av filmen Omständigheter i samarbete mellan RFSU Malmö, Njutafilms och Panora. Filmen skildrar en erfarenhet av abort i 60-talets Paris och är ett starkt och gripande drama, nästan en thriller, om en tid och en miljö som begränsade och fördömde kvinnlig sexualitet. Vinnare av Guldlejonet för Bästa film på Venedig Filmfestival 2021.

Rätten till säker och laglig abort har RFSU kämpat för i snart 90 år. Ämnet är högst aktuellt även i vår tid. Därför tycker vi att det är extra angeläget att berättelser som denna sprids och diskuteras.

Representanter från RFSU Malmö kommer att finnas på plats och erbjuda information om abort, aborträtt, erbjuda medlemskap och svara på frågor.

Datum: Tis 15 feb, 2022

Kl 18.00

Ingen förbokning, biljetter till gratisvisningen hämtar du ut i biljettkassan på visningsdagen. Kom i god tid, gärna 30 min innan för att inte riskera köbildning.

FILMFAKTA
Regissör: Audrey Diwan
Originaltitel: L'Evenement
Land: Frankrike
År: 2021
Längd: 100 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Anamaria Vartolomei, Luana Bajrami, Louise Orry-Diquero, Kacey Mottet Klein, Louise Chevillotte, Pio Marmaï, Sandrine Bonnaire
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, RFSU, Njutafilms, ABF Malmö

Event & specialvisningar