Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Pärlemorknappen + inledning
Datum: Ons 8 jun, 2016

Exklusivt till denna visningen av Patricio Guzmáns senaste verk har vi bjudit in Ulf Berggren att presentera filmen och berätta om den inom ramen av Patricio Guzmáns långa karriär som filmregissör.

Om Patricio Guzman
Patricio Guzmán Lozanes (född 11 augusti 1941) är en chilensk dokumentärfilmsregissör som anses vara en av de största i hela Latinamerika. Han är internationellt känd för filmer som "La batalla de Chile / Slaget om Chile" (tre delar 1975-1979), "Salvador Allende" (2004) och "Nostalgia de la luz / Nostalgia for the Light" (2010).

Om Ulf Berggren
Ulf Berggren är filmregissör, regiassistent och filmdistributör. Berggren grundade 1973 tillsammans med Stefan Jarl föreningen Folkets Bio. Han står bakom filmdistributionsbolaget Polfilm och drev biografen Fågel Blå i Stockholm. Idag driver han Scala Bio i Båstad.

PÄRLEMORKNAPPEN
Med fascinerande och sensuella bilder, en fängslande och traumatisk resa genom Chiles samtidshistoria.

Havet känner till hela den mänskliga historiens hemligheter. Havet längs Chiles kust känner också till hemligheten bakom de två mystiska knappar som hittades på botten. Naturen i Chile består av en enormt lång kustlinje, den största skärgården i världen och ett nästan utomjordiskt landskap med vulkaner, berg och glaciär. Chiles natur rymmer också rösterna av Patagoniens ursprungsbefolkning, av de engelska sjömännen och av politiska fångar.

Genom ett poetiskt bildspråk och intervjuer knyter Guzman ihop fördrivandet av nomadfolken med Pinochets folkmord och med behovet av och tillgången till vatten som gemensam nämnare.

Efter Patricio Guzmáns hyllade "Nostalgia for the Light" är han nu tillbaka med en film som knyter an liknande teman, naturen och vikten av att inte glömma brotten mot mänskligheten.

Datum: Ons 8 jun, 2016

kl 18:30

FILMFAKTA
Regissör: Patricio Guzmán
Land: Chile
År: 2015
Längd: 82 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 3 jun
IMDb: Se filmen på IMDB 
Originaltitel: El botón de nácar

Arrangör: Imágenes del Sur / Bilder från Söder, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar