Södra Sveriges största arthousebiograf!

Picassos Äventyr + inledning av Sofie Bergkvist
Datum: Sön 28 jan, 2018

Sofie Bergkvist har producerat den pågående Hasse & Tage-utställningen på Kulturen i Lund. I samband med visningen av den surrealistiska kulturhistoriska komedin Picassos Äventyr, håller hon håller en initierad, längre inledning om de tre skaparnas samarbete över åren.

Pablo Picasso föds på den spanska landsbygden, skickas fram och åter mellan Madrid och Paris för att utveckla sin konstnärliga talang. 

Kubismen föds, men konstsalongerna rynkar på näsan - ända tills Gertrude Stein och Alice B Toklas visar sitt intresse. En mängd mer eller mindre osannolika personer dyker ständigt upp och försvinner i Pablos närhet. Det är långt till rikedom och berömmelse och när Picasso väl nått dit, vill han bara hitta en väg ur eländet...

"De animerade inslagen i Picassos äventyr är gjorda av Per Åhlin, som också målade alla konstverken och ritade kostymerna till baletten. För att få ett och samma kvarter på torget i Tomellilla att se ut som om det låg i Madrid, Paris, London, New York och på rivieran, målade han miljöerna på stora glasskivor som monterades framför kameran. I nederkanten av bilden använde man dekor i naturlig storlek, och i Paris-kvarteret stod Eiffeltornet i en kohage." 
Läs hela texten av Nina Widerberg, Svenska filminstitutet

Datum: Sön 28 jan, 2018

kl 15:00

FILMFAKTA
Regissör: Tage Danielsson
Land: Sverige
År: 1978
Längd: 113 minuter
Språk: Svenska 
Textning: -
Genre: Komedi
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Gösta Ekman, Margaretha Krook, Hans Alfredson, Birgitta Andersson, Lena Nyman

Biljetter:
Bokade biljetter hämtas ut/betalas senast 27 jan kl 20.00

Arrangörer: Seriefrämjandet och Folkets Bio Malmö i samarbete med PennFilm Studio, Folkets Bio och ABF Malmö, med stöd av Film i Skåne, Svenska Filminstitutet, Malmö stad och Kultur Skåne.

Event & specialvisningar