Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Quareer
Datum: Tis 4 okt, 2022

Fem noveller utspelar sig i ett konservativt samhälle, där fem kvinnliga huvudpersoner riskerar sina liv genom incidenter som inträffar i puberteten, äktenskap, separation och sexuella övergrepp.

Ett utelämnat barn som försöker fylla igen gapet genom att nå ut till sin frånvarande pappa genom hans elever. En tonåring kämpar för att skriva under föräldrarnas samtyckesblankett för att delta i en konsttävling som står inför trycket från hennes föräldrars separation. En nyutexaminerad som är i konflikt mellan hennes familj önskningar och vad hon vill ha i sitt liv. En tjej som lever normalt tills ett plötsligt besök fick henne att återuppleva sin tidigare traumatiska upplevelse från barndomen. En änka som låter en främling komma in i hennes hus på hennes mans begravning.

Om regissörerna

Norah Almowald
En saudisk regissör som hittade sin passion för filmskapande genom sitt konstverk och kreativa skrivande. Efter att ha tagit examen med en kandidatexamen i filmkonst från Effat University 2018, har hon arbetat på flera kortfilmer och gick sedan en filmworkshop i La Femis Film School, Paris.

Noor Alameer
En saudisk regissör och författare som gjort flera kortfilmer som My Neighbor behind the Wall och The Bus. Hon har också varit en del av oberoende långfilmer som The Physical Properties of Coffee. Hon regisserade och skrev sin film Kareemat Somaya som en del av Becoming the omnibus feature.

Ragheed AlNahdi
En saudisk regissör och producent. Hon började sin mediekarriär i tidig ålder på Jeddah Radio som programledare och skribent för sociala program och barnprogram. Ragheed tog examen med en kandidatexamen i filmkonst från Effat University. Hon har arbetat på flera kort- och långfilmer.

Ruba Khafagy
En saudisk filmskapare som tog examen 2019 och tog sin kandidatexamen i visuell och digital produktion vid Effat-universitetet. Hon har varit en del av många filmer, serier och reklamfilmer. Hon arbetade på filmen Shiraa som visades på den saudiska filmfestivalen 2020.

Fatma Alhazmi
Fatma Alhazmi studerade visuell och digital produktion vid Effat University. Som en del av den nya vågen av unga regissörer i Saudiarabien deltog Alhazmi i olika kort- och långfilmer, där erfarenheter från filmskapande skulle hjälpa henne under kommande år.

Datum: Tis 4 okt, 2022

Kl 21:00

BILJETTPRIS
50 kr (Ordinarie)
40 kr (Student, pensionär, samarbetspartner)

FILMFAKTA
Regissör: Norah Almowald, Ragheed Al Nahdi, Ruba Khafagy, Noor Elamir, Fatimah Alhazmi
Land:
Saudiarabien
År: 2021
Längd: 72 min
Språk: Arabiska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Skådespelare: Salwa Ahmed, khayria Abu Laban, Raghad Balashram, Manal Ahmed, Fay Fouad

Arrangör: Malmö Arab Film Festival

Event & specialvisningar