Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Race – Film & samtal
Datum: Mån 1 aug, 2016

Den 1 aug gästas Panora av Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (AFR). Malcolm Jallow, ordförande i AFR inleder visningen utifrån filmens tema, och efter visningen följer de upp med ett kortare panelsamtal, läs mer nedan.

RACE
Race bygger på den otroliga, sanna historien om den olympiska legenden, Jesse Owens, som anses vara en av de allra främsta idrottsmännen genom tiderna, oavsett idrott. Med mod och beslutsamhet kämpade han mot det förflutna och dåtidens rasism. Och vann. Jesse Owens blev fyrfaldig guldmedaljör vid OS i Berlin år 1936.

Filmen är inspelad i Montreal och på plats på Olympiastadion i Berlin.

SAMTAL
Filmen följs upp av ett kortare panelsamtal med fokus på att knyta rasism och afrofobi i dåtid till nutiden både inom idrottsvärden och andra livsrum. Upplevelser och erfarenheter av att vara svart i vårt samhälle. Vad har förändrats, vad är detsamma? Samtalet leds av Malcolm Jallow och medverkande är Anita Asante, fotbollspelare i FC Rosengård, Jimisola Laursen, idrottare och André Hounsounou, fd boxare.

Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa är en ideell förening som på både nationell och internationellt plan driver frågor som berör arbete mot rasism, diskriminering och mer specifikt afrofobi.

Datum: Mån 1 aug, 2016

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Stephen Hopkins
Land: Kanada, Tyskland
År: 2016
Längd: 135 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: 
Stephan James, William Hurt, Jeremy Irons, Jason Sudeikis, Carice van Houten m fl
Premiär: 29 jul
IMDb: Se filmen på IMDB

Förbokning till denna föreställning blir möjligt inom kort.

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa i samarbete med ARF och ABF Malmö.

Event & specialvisningar