Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter
Trailer
Tider & biljetter
Rebel Dykes + samtal
Datum: Tor 7 okt

Välkommen på visning av den storslagna brittiska dokumentären Rebel Dykes med efterföljande livesänt samtal med producenten Siobhan Fahey, regissörerna Harri Shanahan och Siân A. Williams, Ingo Cando från Wotever Malmö och Lou Mattei från PAGE 28.

Rebel Dykes är en nyskapande berättelse från post-punk Storbritannien, berättad av de som var där, och en vansinnig mash-up av animation, arkivfoto och intervjuer. Här berättas historien om den radikala brittiska queerscenen på 70-80-90-talet. Fylld av BDSM, anti-Thatcher demos, AIDS-aktivism och outtröttlig kärlek till den valda familjen är Rebel Dykes lika mycket en käftsmäll som en underbar omfamning. Följ med oss in i en värld fylld av lerbrottning, punk och piskor. 92 minuter av ren och skär queermagi.

MEDVERKANDE I SAMTALET:

Siobhan Fahey – Producent av Rebel Dykes. Mer info kommer inom kort.

Harri Shanahan och  Siân A. Williams – Regissörerna av Rebel Dykes. Mer info kommer inom kort.

Ingo Cando jobbar med kultur och att skapa platser och sammanhang mestadels för HBTQIA+ personer. Hen startade Wotever World 2003 och har sedan dess hållit i diverse event, festivaler samt sammanslutningar i London, Warszawa, San Fransisco och numera i Malmö. Wotever Malmö är en kultur- och konstförening som gillar att stärka individers välmående genom att stärka communityt och gruppen i staden.

Lou Mattei är en lesbisk skribent och aktivist baserad i Malmö. Hon har varit arrangör för Lesbisk Makt Malmö och är en av grundarna till den queera kulturföreningen PAGE 28 som driver en HBTQ-bokhandel vid samma namn på Mitt Möllan. Lou är också poet och student i litteraturvetenskap.

Datum: Tor 7 okt

BILJETTPRIS: 100 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Harri Shanahan, Siân A. Williams
Land: Storbritannien
År: 2021
Längd: 92 minuter
Språk: Engelska
Textning: Otextad
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö / Malmö Queer Filmfestival, PAGE 28, Cinema Queer, Wotever Malmö, ABF Malmö

Denna visning är en del av ÖPPNA MALMÖ, Malmös stads satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism. Folkets Bio Malmö arbetar med kulturprojekt inom ramen för denna satsning.

Event & specialvisningar