Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Rebel Dykes + inledning
Datum: Ons 17 nov, 2021

Inför Feministisk Festival arrangeras en filmvisning av den storslagna brittiska dokumentären Rebel Dykes med inledning av Ingo Cando från Wotever Malmö.

Rebel Dykes är en nyskapande berättelse från post-punk Storbritannien, berättad av de som var där, och en vansinnig mash-up av animation, arkivfoto och intervjuer. Här berättas historien om den radikala brittiska queerscenen på 70-80-90-talet. Fylld av BDSM, anti-Thatcher demos, AIDS-aktivism och outtröttlig kärlek till den valda familjen är Rebel Dykes lika mycket en käftsmäll som en underbar omfamning. Följ med oss in i en värld fylld av lerbrottning, punk och piskor. 92 minuter av ren och skär queermagi.

Visningen av Rebel Dykes inleds av Ingo Cando, som jobbar med kultur och att skapa platser och sammanhang mestadels för HBTQIA+ personer via Wotever Malmö. Ingo jobbar också deltid med Seniorprojektet på RFSL Malmö för att skapa platser och innehåll för HBTQ+ personer som levt ett tag.

Datum: Ons 17 nov, 2021

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Harri Shanahan, Siân A. Williams
Land: Storbritannien
År: 2021
Längd: 92 minuter
Språk: Engelska
Textning: Otextad
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Visa på IMDb

Arrangör: Feministisk Festival, Wotever Malmö, Cinema Queer, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Detta event är en del av ÖPPNA MALMÖ, Malmös stads satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism. Folkets Bio Malmö arbetar med kulturprojekt inom ramen för denna satsning.

Event & specialvisningar