Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Resistance is life – Premiär på World Kobane Day
Datum: Tor 1 nov, 2018

Den 1 november är World Kobane Day. Olika organisationer och initiavtiv samlas och anordnar visningen av filmen Resistance Is Life. Efter filmen kommer det att hållas ett samtal om vilka lärdomar som kan dras från den kurdiska frihetsrörelsens sätt att organisera sig på.

Om World Kobane Day
Det är en dag som firar hur socialistiskt motstånd bröt fascistisk ockupation och hur en liten stad i norra Syrien kunde stiga upp ur en närmst omöjlig situation till seger.?
Dagen handlar inte bara om den fysiska staden Kobanes befrielse, utan också om vilka otroliga saker som kan åstadkomma när rörelse samlas.

Den kurdiska frihetsrörelsen erbjuder oss denna lärdom: Att samlas kring våra gemensamma nämnare för att stärka rörelsen. Visningen är gratis så att så många som möjligt kan delta men frivilliga donationer välkomnas och kommer att gå till vår insamling för de som flytt Afrin efter Turkiets invasion.

RESISTANCE IS LIFE
Från ett flyktingläger på den Syrisk-Turkiska gränsen förkroppsliggar den 8-åriga flickan Evlin sin stads motstånd. Hennes hjältar, de kvinnliga kämparna i kurdiska YPJ, försvarar staden Kobane mot fascisterna i ISIS brutala angrepp. Mänsklighetens potential och otroliga styrka lyser igenom Evlin när hon visar oss att hopp och vägran att ge upp kan leda till seger även i de mest tragiska situationer. Evlin tar med oss på en resa som visar motståndets många olika ansikten, på båda sidor gränsen, och som ger loss en unik inblick i den otroliga kämparglöd som låg bakom den första stora segern mot ISIS.

Datum: Tor 1 nov, 2018

Eventet är gratis

FILMFAKTA
Regissör: Apo W. Bazidi
År: 2017
Längd: 73 min
Språk: Kurdiska och engelska.
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Medverkande: Evlin, Newroz, Aladdin, Hemude, Mustafa, Selahattin Demirtas, Enwer Muslim, Zuhal Ekmez mfl.
 

Arrangörer: Rojavakommittéerna, Allt åt alla Malmö, NCDK Skåne - Kurdiska Demokratiska Samhällscentret, Iranska Kulturhuset ????????? ?????, Vänsterpartiet Malmö, Support your local feminist, Kvarnby Folkhögskola, Amalthea Bokkafe, Trans- och Tjejjouren i Malmö, Autonom Organisering, Tillsammans för Lund, Malmö LS av SAC Syndikalisterna, Mangla, Ung Vänster Malmö, Majkällaren, ABF Malmö, Folkets Bio Malmö

Event & specialvisningar