Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter
Tider & biljetter
Rosornas by – Galapremiär + samtal
Datum: Ons 12 apr

Välkommen på galapremiär av Rosornas by. Visningen följs av ett samtal med filmens producent Elin Kamlert och Paul Dantos från Tehara Filmfestival.

Varje morgon passerar en skolbuss 11-åriga Denise och hennes kusiner, utan att stanna och plocka upp dem. I dokumentären Rosornas by lär vi under sex år känna Denises familj och deras ibland absurda kamp för sina rättigheter.

Vissa kallar förorten i södra Milano som de bor i ett romskt läger. Själva har de döpt platsen till Villaggio delle Rose, Rosornas by. Genom ett stillsamt porträtt lär vi känna en familj med mycket värme och humor. Deras vardagslunk kombineras med tv-arkiv och telefonsamtal mellan regissören och hennes vän, den romska aktivisten och skådespelerskan Dijana Pavlović. Tillsammans ger det möjlighet att känslomässigt förstå konsekvenserna av populistisk medieretorik och det utbredda förtrycket av den romska minoriteten, idag och historiskt.

___
För fler visningar av Rosornas by>>

Datum: Ons 12 apr

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Hanna Heilborn
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 87 minuter
Språk: Engelska, italienska, romani
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Premiär: 14 april, 2023
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio, Antirasistiska Filmdagar, Romska Kulturcentret i Malmö, Tehara Filmfestival, Film i Skåne, ABF Malmö

Event & specialvisningar