Södra Sveriges största arthousebiograf!

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Datum: Sön 17 dec, 2017

Karl-Bertil är 14 år och har fått feriejobb på postens fragila avdelning. I enlighet med sin förebild Robin Hoods ädla motto att ”ta från de rika och ge till de fattiga”, sorterar han i hemlighet julpaketen med hjälp av taxeringskalendern, och väljer ut de paket som istället för att nå adressaten ska få sprida glädje i stadens fattiga kvarter. En tändstickstavla av Bodens fästning, en handmålad porslinstallrik, japanska servettringar i päronträ och en randig sidenslips.

Karl-Bertils far, den välbeställde Tyko Johansson ser inte med blida ögon på sin sons agerande, och julaftonskvällen tar en oväntad vändning.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en animerad saga av Per Åhlin och Tage Danielsson, som i 40 år varit del av julaftonskvällen på SVT, tillika i många svenska hem.  

Berättarens röst tillhör Tage Danielsson och Karl-Bertil har lånat sin stämma av Per Andrén. För musiken svarar Gunnar Svensson.

Datum: Sön 17 dec, 2017

kl 14:00

FILMFAKTA
Regi: Per Åhlin
Manus: Tage Danielsson
Land: Sverige
År: 1975
Längd: 23 min
Språk: Svenska 
Textning:
Genre: Animation
Skådespelare / Medverkande: 
Tage Danielsson, Per Andrén, Toivo Pawlo, Marianne Stjernqvist, Åke Fridell, Catrin Westerlund

Biljetter: 
Biljettpris: 60 kr

Arrangörer: Seriefrämjandet och Folkets Bio Malmö i samarbete med PennFilm Studio, Folkets Bio och ABF Malmö, med stöd av Film i Skåne, Svenska Filminstitutet, Malmö stad och Kultur Skåne.

Event & specialvisningar