Södra Sveriges största arthousebiograf!

Sagoland
Datum: Tis 5 nov, 2019

Filmpaketet SAGOLAND är fantasifullt och filosofiskt för de minsta och innehåller tre separata filmer: MÅNULVARNA - baserad på Malin Ahlin mycket populära debutbok, ROBOTEN OCH VALEN samt SIGRID OCH NATTEN. 

Filmerna avhandlar stora känslor och etiska dilemman – sorg och försoning, att osjälviskt rädda djur och natur, utsätta sig för vatten fast man är en robot och att längta bort och kanske hitta hem på kuppen.

Förfilm:
VIMS I RYMDEN – Merkurius, Venus och jordens måne
Produktion: Helen Rundgren | Sverige 2015 | 4 min

Ki, Pi och Ti leker på jordklotet. Egentligen får de inte för det är för långt bort från den stjärna de kommer ifrån. Mamma ropar att de ska komma hem! Men på vägen hem vimsar de iväg mot solen och planeterna Merkurius och Venus. Sedan stannar de till på jordens måne. Ti gillar månar.

SMUFF 2019 – FANTASI & RYMDEN
Små Ungars FilmFestival är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. Det är 50 år sedan den första månlandningen skedde 1969 och det är mycket snack om rymdresor just nu, så SMUFF 2019 har fått tema FANTASI & RYMDEN. En del filmer har huvudpersoner som kan eller vill flyga, även om de inte når ända ut i rymden, en del filmer präglas av fantasi. Som förfilm visas ”Vims i Rymden”. 

Ett besök på SMUFF kan vara ett fantasifyllt utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement till förskolornas egna aktiviteter.

Här hittar ni hela programmet för SMUFF 2019 Fantasti & Rymden >> 

Varmt välkomna!

Datum: Tis 5 nov, 2019

FILMFAKTA
Rekommenderad ålder: 3 - 5 år
Regissör: Jons Forsman, Jöns Mellgren, Nia Yousefi
År: 2018
Längd: 30 minuter
Språk: Svenska
Genre: Barnfilm
Åldersgräns: Barntillåten

BILJETTPRIS:
Helg:  55 - 75kr
Mån - fre: Fri entré, begränsat antal platser.
Obs! Förskoleplatser bokas endast via Kulturkartan.
Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad. Tack till UR.

Event & specialvisningar