Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
The Shelter + samtal
Datum: Fre 20 nov, 2015

Vid det kommunala härbärget i Lausanne utspelas varje natt en obarmhärtig procedur, då många människor samlas vid ingången men bara de utvalda får en plats att sova i och ett varmt mål mat. Vakterna i härbärget har strama riktlinjer: kvinnor och barn först, sedan äldre och funktionshindrade, männen sist. Trots att anläggningen har kapacitet för 100 personer, är det bara ett 50-tal som tas in. För övriga personer väntar en lång natt. 

Filmen THE SHELTER är Fernand Melgars tredje film i en trilogi ("The Fortress", "Special Flight") som sätter fokus på situationen för Europas utestängda flyktingar och migranter. Med THE SHELTER vänder Melgar blicken till ”de oönskade” ekonomiska migranter som både söker sig till Europa från andra världsdelar och som rör sig inom Europas gränser. 

Efter filmen samtalar vi med representanter från Stadsmissionen/Crossroads och Carina Nilsson (S), kommunalråd med beredningsansvar för socialtjänst, vård och omsorg, om situationen för Malmös hemlösa. Samtalsledare: Erika Oldberg, journalist.

Datum: Fre 20 nov, 2015

kl 18:30-21:00

FILMFAKTA
Regissör: Fernand Melgar
Land: Schweiz 
År: 2014 
Längd: 101 minuter
Språk: Franska, spanska m fl
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år

Fri entré
Ingen förbokning, kom gärna i god tid.

Event & specialvisningar