Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Sport kids – film & fäktning
Datum: Fre 30 okt, 2015

På höstlovets fredagseftermiddag visas SPORT KIDS dokumentärerna Chikara - sumobrottarens son och Fäktningsmästaren. Efter filmvsinignen drar vi på oss skyddsmaskerna och fattar tag i värjorna för då blir det PROVA-PÅ med fäktföreningen Gripen!
Efter en kort uppvisning i foajén av riktiga fäktare bjuds barn och unga i alla åldrar upp på golvet för att testa själva med hjälp av klubbens instruktörer - "En garde!!

SPORT KIDS
Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäktning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland. Under höstlovet visas fyra utav filmerna, läs mer...

Fredag den 30 okt visas
Del 1, ca 60 min
Chikara – sumobrottarens son (Chikara – The Sumo Wrestler's Son)
av Simon Lereng Wilmont
Tioårige japanske Chikara är sumobrottare, en av de bästa i sin klubb. Han är son till en före detta professionell sumomästare, så förväntningarna på honom är höga. Chikaras pappa arbetar mycket och deras enda tid tillsammans är när de tränar sumo. Därför är det viktigt för Chikara att göra bra ifrån sig. Det stora årliga sumomästerskapet närmar sig och det betyder allt för Chikara att vinna och göra sin far stolt.

Fäktningsmästaren (The Fencing Champion)
av Simon Lereng Wilmont 
Den här säsongen ska tioårige fäktaren Ruben möta några av Europas tuffaste och mest begåvade unga fäktare. Hans bästa vän Marie tränar också fäktning och vid sidan av det drama som utspelar sig på pisten utspelar sig en ännu större historia, om vänskapen mellan en pojke och en flicka i tidiga tonåren. 

MALMÖ FÄKTFÖRENING GRIPEN är en nystartad fäktförening som ligger på Vougts väg 14. De har grupper som tävlingsfäktar likväl som nybörjargrupper.
Är du intresserad av att prova på fäktning är du välkommen torsdagar 17-18.00 och söndagar 12-13.00.
Mer info: www.mffgripen.se och Facebook.

Datum: Fre 30 okt, 2015

 
BILJETTPRIS

Under höstlovet visas 4 av filmerna i 2 paket.
1 Filmpaket 50 kr
2 Filmpaket 70kr 
vid köp av två visnignar samtidigt.
Fredagens "Prova-på" ingår i biljettpriset.

Rekomenderad ålder ca 9 - 13 år

Event & specialvisningar