Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Stödvisning: Även de döda har ett namn + inledning
Datum: Ons 8 maj

Välkommen på stödvisning för Ship to Gaza av dokumentären Även de döda har ett namn från 2015. Filmen kommer att inledas av Jeannette Escanilla, ordförande för Ship to Gaza Sverige, som kommer att berätta om årets aktion med båten Handala, som seglar från Oslo till Gaza och anländer till Malmö den 8 maj.

2010 försöker Ship to Gaza bryta Israels blockad mot Gaza. På internationellt vatten attackeras flottiljen av israeliska soldater och nio personer dödas. Nio anonyma personer. Med på resan är den svenska barnläkaren Henry Ascher, son till judiska föräldrar som kom till Sverige som flyktingar undan Förintelsen. Henry Ascher har bland annat uppmärksammats för sitt arbete med apatiska flyktingbarn.

2011 görs ett nytt försök att ta sig till Gaza. I filmen får vi följa Henry Ascher i förberedelserna inför resan, men vi får även följa hans personliga resa från solidaritetsarbetet i Vietnamrörelsen på 70-talet till dagens engagemang i Palestinafrågan. 2014 attackerar Israel Gaza. 2131 palestinier dödas, varav 513 barn. 513 är bara en siffra. Men även de döda har ett namn.

___
Innan filmen är det bokrelease för Against Erasure: A Photographic Memory of Palestine Before the Nakba. Läs mer här>>

Datum: Ons 8 maj
Tillhör: Fokus: Palestina

Kl 18.30 – 19.15: Bokrelease i övre foajén (fri entré)
Kl 19.30: Stödvisning av Även de döda har ett namn (biljett behövs)

BILJETTPRIS: Valfritt alternativ 80 kr eller 120 kr 
Biljettintäkten går oavkortat till Ship to Gaza.

FILMFAKTA
Regissör: Bo Harringer
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 80 minuter
Språk: Engelska, Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Medverkande: Henry Ascher, Hannah Ascher, Aron Ascher, Maria-Pia Boëthius, Dror Feiler, Pnina Feiler, Matthias Gardell, Henning Mankell, m.fl.

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Antirasistiska Filmdagar, ABF Malmö, Folkets Bio riks

Event & specialvisningar