Södra Sveriges största arthousebiograf!

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio HT-15, Block 1
Datum: Lör 5 dec, 2015

Under etiketten Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio distribuerar Folkets Bio högkvalitativ svensk kortfilm på biograf och dvd. Sedan starten 2008 har över 100 filmer visats. Höstsäsongen 2015 bjuder på sju av de just nu bästa kortfilmerna, uppmärksammade och visade på festivaler runt om i världen.

POJKARNA
Regi: Isabella Carbonell | Sverige 2015 | 15 min
Markus sitter på en anstalt för unga sexualförbrytare. Hans enda vän är den nyckfulle och våldsamme Tobias, som ännu inte vet skälet till varför Markus är där. Men sanningen om Markus brott blir snart svår att dölja och frågan är om deras vänskap är stark nog för att hantera sanningen. Pojkarna tävlade i kritikerveckan under i Cannes.

AUDITION
Regi: Lovisa Sirén | Sverige 2015 | 15 min
Etablerade manliga skådespelare bjuds in till audition. Under provfilmningen försöker den kvinnliga regissören få dem att gestalta något som triggar deras försvarsmekanismer. Men hur långt kan regissören få männen att gå? Audition tävlade i Startsladden på Göteborgs filmfestival och Lovisa Sirén har tidigare bl a gjort den prisbelönta kortfilmen "Pussy Have the Power".

HEMLAND
Regi: Sara Broos | Sverige 2015 | 15 min
En ung kvinna flyr kriget i Syrien och hamnar i Sverige. Musiken för henne i drömmen tillbaka till hemlandet. Minnena är kopplade till olika låtar. Speciellt en har följt henne genom hela livet och blir en länk mellan det gamla och det nya, en låt av det norska popbandet A-ha.

FISKAR HAR INGA KÄNSLOR
Regi: Victor Lindgren | Sverige 2015 | 11 min
10-åriga Matilda är kär i sin storebrors flickvän, Elin. När föräldrarna reser bort tar hon alla chanser hon får att vara nära och bara titta. Insikten att Elin inte tillhör henne blir både våldsam och smärtsam i denna film om känslomässigt och sexuellt uppvaknande men även om det starka band som finns mellan syskon.

Datum: Lör 5 dec, 2015

kl 18:00

Totalt 56 min

Fri entré
Förhandsbokning kan göras.

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, ABF Malmö. Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio stöds av Svenska Filminstitutet.

Event & specialvisningar