Södra Sveriges största arthousebiograf!

SVENSK KORTFILM C/O FOLKETS BIO HT 2018 – DEL 1
Datum: Fre 21 dec, 2018

HJÄRTATS TIDTABELL
Regi: Lisa Partby | 15 min
Bakom en vinröd sammetsgardin i fönstret på en liten plåtkur vid Nevskij Prospekt sitter Ira och kontrollerar att stadens trådbussar går i tid. Hennes arbete är en rest av det kommunistiska systemet där alla skulle ha en sysselsättning. Från hennes gatuhörn så får hon tid att reflektera över staden, människorna och sitt eget liv. Hon har förstått hur snabbt livet kan förändras och med den insikten så ser hon vardagen i ett annat ljus. Med ett vackert foto och en svävande ljudbild så är regissören Lisa Partbys ömsinta porträtt av Ira en skärva av ett liv och en stad i förändring.

NITTONHUNDRAÅTTIOETT
Regi: Dawid Ullgren | 14 min
Stockholm, år 1981. Ett par besöker en bastuklubb för att möta nya sexuella erfarenheter. Bastuklubben är som en fristad där man kan utforska sina innersta begär. Men även i paradiset finns det regler som man måste följa.

ANDRA STRANDEN
Regi: Åsa Sandzén | 15 min
Nära döden och nära livet. Vad händer när kroppen genomgår ett trauma och du nästan dör? De poetiska animationerna i Åsa Sandzéns film väcker tankar och känslor. Mona, Andreas och Iki berättar sakligt sina historier om när de var nära att möta döden. I animationen flätas deras öden samman på den andra stranden, belägen långt bort i det undermedvetna. Dokumentären är baserad på djupintervjuer och regissörens personliga erfarenheter.

GÖTAPLATSEN #FLEROCHFLER
Regi: Shahab Mehrabi | 14 min
En manlig regissör gör en film om den irriterande, dominerande vitheten i kulturella rum. Men vilka ord skall de egentligen använda? När två av kvinnorna i teamet ifrågasätter hur de gestaltar sig själva behöver de ta en paus.

Datum: Fre 21 dec, 2018

kl: 17:30

Fri entré!
Ingen förbokning krävs.

Ingår i KORTFILMSDAGEN 2018.
Ta del av hela programmet här >>

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö och Svenska Filminstitutet.

Event & specialvisningar