Södra Sveriges största arthousebiograf!

SVENSK KORTFILM C/O FOLKETS BIO HT 2018 – DEL 2
Datum: Fre 21 dec, 2018

FUCK YOU
Regi: Anette Sidor | 15 min
Alice är tillsammans med den populära killen Johannes, men hon får inte plats att vara sig själv. Under en utekväll med sitt kompisgäng stjäl Alice en strap-on från en sexbutik och utmanar Johannes tankar om tjejer. Alla tycker att Alice går för långt, men Alice faller inte för grupptrycket som hon brukar. Johannes blir nyfiken på Alice nya sida och tillsammans upptäcker de något nytt om sig själva.

JAG VAR OCKSÅ MED
Regi: Astrid Askberger | 7 min
Astrid Askberger funderar kring olika sorters aktivism nu och när hon var barn och följde med sin mamma på demonstrationer. Vackra bilder ger liv till politiska frågor medan Astrid ifrågasätter sitt eget aktivistiska engagemang. En film om konkreta politiska handlingar.

BROTTAS
Regi: Julia Thelin | 30 min
Jaana och Bettan är 13 och bästa vänner. De har brottning som gemensamt intresse. Jaanas mål är att de ska få börja i den avancerade gruppen, och de är på god väg. Men så kliver Umut in på träningen och allt förändras. Bettan ändrar beteende för att han är kille, och Jaana tvingas härma hennes nya drivkrafter för att behålla sin bästa vän. Brottas är en film för alla som någonsin haft så mycket känslor i sig att man blir galen. Här får de släppas ut – på brottarmattan

JUCK
Regi: Julia Gumpert, Olivia Kastebring & Ulrika Bandeira | 17 min
JUCK är dansgruppen som 2013 slog igenom med en viral video där de tänjde på gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats. Sedan dess har de juckat världen över. I en film som pendlar mellan dokumentär, dans och fiktion ställs frågan: vad är feminitet?

Datum: Fre 21 dec, 2018

kl: 18:45

Fri entré!
Ingen förbokning krävs.

Ingår i KORTFILMSDAGEN 2018.
Ta del av hela programmet här >>

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö och Svenska Filminstitutet.

Event & specialvisningar