Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Take and Run + samtal
Datum: Tor 18 nov, 2021

Inför Feministisk Festival arrangeras en filmvisning av Take and Run, som belyser kontexten kring tvångsgifte i Kirgizistan, med efterföljande samtal.

Det finns flera typer av traditioner kring tvångsgifte i världen och en av de mest dramatiska är bortförsel följt av giftermål, med andra ord brudkidnappning. Uppgifter pekar på att en av tre giftermål äger rum till följd av brudkidnappning i Kirgizistan, ett land i Centralasien med en befolkning på sex miljoner invånare. Brudkidnappning går i Kirgizistan under 'ala kachuu' eller 'take and run'. Denna tradition förbjöds i Kirgizistan år 1994, men förekommer i stor utsträckning än i dag. Filmen Take and Run från år 2020 belyser problematiken kring brudkidnappning genom att följa en ung kvinnas resa för att utbilda sig i huvudstaden, men vars liv tar en abrupt vändning när hon kidnappas och gifts bort.

SAMTAL
Filmvisningen följs av en Q&A där filmens innehåll och ämnet diskuteras. Medverkande är Tilek Mamytova som i 13 år har arbetat inom den ideella sektorn med olika frågor, bland annat rörande kvinnors situation i Kirgizistan

The movie will be in Kyrgyz language with English subtitles. Q&A session will be held in English.

Datum: Tor 18 nov, 2021

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FILMFAKTA
Regissör: Maria Brendle
Originaltitel: Ala Kachuu
Land: Kirgizistan, Schweiz
År: 2020
Längd: 38 minuter
Språk: Kirgiziska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Visa på IMDb

Arrangör: Feministisk Festival, Centralasiengrupperna, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Detta event är en del av ÖPPNA MALMÖ, Malmös stads satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism. Folkets Bio Malmö arbetar med kulturprojekt inom ramen för denna satsning.

Event & specialvisningar