Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Taxi Teheran & samtal om yttrandefrihet
Datum: Fre 27 nov, 2015

På premiären av Jafar Panahis nya film, med vilken han återigen trotsar regeringen med sitt underfundigt fortsatta arbete, bjuds pubilken in till ett efterföljande samtal om yttrandefrihet i Iran med Parvin Ardalan och Babak Rahimi.

TAXI TEHERAN
Vinnare av Guldbjörnen vid Berlin Filmfestival 2015. Befriad från husarrest men belagd med yrkesförbud fortsätter den iranske regissören Jafar Panahi oförtrutet att göra film. Passagerare av alla slag berättar öppenhjärtligt om sina liv för taxichaffören som spelas av regissören själv. Med kameran på instrumentbrädan i sin mobila flmstudio lyckas Panahi med både humor och dramatik ge en bild av dagens Iran.

SAMTAL OM YTTRANDEFRIHET I IRAN
Efter filmen samtalar svensk-iranska journalisterna Parvin Ardalan och Babak Rahimi med publiken om yttrandefrihet i Iran och kulturarbetarnas möjlighet att utöva sitt yrke.
Under ca en timme får publiken möjlighet att höra om censurregler som styr filmskapares, konstnärers och musikers verksamhet. Och berättelser om hur man arbetar för att kringgå dessa hårt styrda regler.

Datum: Fre 27 nov, 2015

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Jafar Panahi
Land: Iran
År: 2015
Längd: 82 minuter
Språk: Persiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Premiär: 27 nov

Arrangörer: Folkets Bio Malmö och Iransk-Svenska Solidaritetsföreningen i samarbete med ABF Malmö.

Event & specialvisningar