Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter
Tider & biljetter
The Magnettes
Datum: Sön 28 nov

"Say what you want to say. Do it as loud as you want. Be weird, be ugly, be too much, fuck as much as you want and question everything." – The Magnettes’ Manifesto

Bandet The Magnettes bildades av barndomsvännerna Rebecka och Sanna i Pajala. 2012 släppte de sin första singel “Paper Cut” och drog på turné i Europa och Ryssland. Två år senare fick de sällskap av Tomas Backlund, i likhet med grundarna multiinstrumentalist och tillika producent. Trion är verksam i genren 21 Century Fuck Pop och har med sina smittande refränger och beats, hårda attityd, frispråkiga uttalanden och ett intensivt turnerande i 19 av jordklotets länder fått en rejäl fanskara. 2017 var deras singel “Young and Wild” en av de mest spelade låtarna på svensk radio.

Men framgången har som så ofta ett pris. Det konstanta turnerandet och prestationskraven tärde på bandmedlemmmarna som fick dra i nödbromsen och fråga sig vad som är viktigast för dem. Med sig på den här resan har de haft filmaren Martin Åhlin som följt och dokumenterat bandet under deras flitiga turnerande och regisserat flera av deras videor. Tillsammans har de skapat ett närgånget och intimt porträtt av ett band som utstrålar lika delar yin (styrka på meänkieli) och djävlaranamma!

Datum: Sön 28 nov

BILJETTPRIS: 110 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Frida Tuneström, Martin Åhlin
Land: Sverige
År: 2020
Längd: 83 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Rebecka Digervall, Sanna Kalla, Frida Tuneström
Visa på IMDb

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar