Södra Sveriges största arthousebiograf!

Vernissage: Självets resa
Datum: Ons 29 sep, 2021

Välkomna på vernissage för utställningen Självets resa av konstnären Max Medina med musik av Bastían Medina och Artist talk med Max Medina.

29 sep kl 18:oo – 21:00
Bastían Medina (Musik) kl 18:oo
Artist talk med Max Medina kl 19:oo

Människan omringas av olika mysterier under sin livstid, där hon konfronteras med ett brett spektrum av oklarheter kring hur hon bör vara, agera, känna eller tänka. I en sådan förvirring och förtvivlan har människan försökt skapa samhällshierarkier med hjälp av diverse ideologier, i en evig längtan efter ordning och existentiell självbekräftelse. Utställningen försöker skildra självet, dvs det som producerar människans uppfattningar, värderingar, minnen och föreställningar. Dess syfte är att spegla dess vilja för förändring, men också dess dekadens.

Max Medina föddes 1986 i Santiago de Chile, en sydamerikansk miljö som under hälften av hans liv präglade och konstruerade en kritisk syn inom bland annat politiska och religiösa angelägenheter. Han arbetar som gymnasielärare i Malmö och har även studerat filosofi och musik. De filosofiska studierna, tillsammans med lärarutbildningen och hans musikaliska intressen har varit en stor inspirationskälla i hans konstnärskap.

Hans konstnärsresa började 2013 och har alltid försökt skildra en kritisk syn på människan ur ett existentiellt men också surrealistiskt perspektiv. Han målar tavlor, främst i akryl, men det finns även inslag av olja, tusch och bläck i hans verk. Motiven består ofta av ansikten med visst inslag av mörker och mystik.

Datum: Ons 29 sep, 2021

Utställningen Självets resa pågår fram till 20 nov. Läs mer här>>

Fri entré!

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Arrangörer: Galleri Fish Tank, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar