Södra Sveriges största arthousebiograf!

Självets resa – Soloutställning

Galleri Fish Tank presenterar utställningen Självets resa av konstnären Max Medina.

Människan omringas av olika mysterier under sin livstid, där hon konfronteras med ett brett spektrum av oklarheter kring hur hon bör vara, agera, känna eller tänka. I en sådan förvirring och förtvivlan har människan försökt skapa samhällshierarkier med hjälp av diverse ideologier, i en evig längtan efter ordning och existentiell självbekräftelse. Utställningen försöker skildra självet, dvs det som producerar människans uppfattningar, värderingar, minnen och föreställningar. Dess syfte är att spegla dess vilja för förändring, men också dess dekadens.

Max Medina föddes 1986 i Santiago de Chile, en sydamerikansk miljö som under hälften av hans liv präglade och konstruerade en kritisk syn inom bland annat politiska och religiösa angelägenheter. Han arbetar som gymnasielärare i Malmö och har även studerat filosofi och musik. De filosofiska studierna, tillsammans med lärarutbildningen och hans musikaliska intressen har varit en stor inspirationskälla i hans konstnärskap.

Hans konstnärsresa började 2013 och har alltid försökt skildra en kritisk syn på människan ur ett existentiellt men också surrealistiskt perspektiv. Han målar tavlor, främst i akryl, men det finns även inslag av olja, tusch och bläck i hans verk. Motiven består ofta av ansikten med visst inslag av mörker och mystik.

Utställningsperiod: 29 sep – 18 nov
Vernissage: 29 sep. Läs mer här>>

Fri entré!

Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Öppettider: Det är öppet till utställningen när biljettkassan är öppen, dvs från 30 min innan dagens första film startar fram till sista filmen startar.

Arrangörer: Galleri Fish Tank, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö. 


Event & specialvisningar