Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Vessel – film & samtal
Datum: Sön 15 nov, 2015

VESSEL – filmen om Women on Waves. RFSU Malmö bjuder på visning av prisbelönt dokumentär om aktivister som till havs kämpar för kvinnors rätt till abort.

Efter filmen finns möjlighet att ställa frågor och diskutera med Roxana Aguilar, som är abortansvarig barnmorska på SUS och RFSU Malmös ordförande Sara Alfredsson.

Diana Whittens dokumentär VESSEL skildrar den nederländska aborträttsorganisationen Women on Waves och dess grundare och förgrundsgestalt, Rebecca Gomperts. Women on Waves är en båtburen aktivistgrupp som lägger till utanför länder där abort är förbjuden och möjliggör för kvinnor att ta sig ut till båten och göra abort på internationellt vatten. I filmen följer vi flera av gruppens aktioner; och hur de möter statliga, religiösa och militära blockader. Under filmens gång börjar Rebecca Gomperts och hennes grupp att skapa ett underjordiskt nätverk av lokala aktivister som hjälper till att guida kvinnor till att själva utföra aborterna med lagliga mediciner. Genom hemsidan Women on Web ges även online konsultationer, rådgivning och information samt möjlighet att beställa abortpiller.

Den 7:e december 2014 attackerades Abortfilmfestivalen i Stockholm av tre maskerade män som slängde in en rökbomb i lokalen mitt under pågående visning av Vessel. Attentatet är ett angrepp på såväl demokratin och yttrandefriheten, som på den i Sverige sedan 40 år lagstadgade rätten till abort.

Förutom på Abortfilmsfestivalen har VESSEL visats på bl a Göteborgs Filmfestival och på filmfestivalen "Syster!Syster!" i Midsommarkransen (Stockholm) i februari 2015. Filmen visades också på Inkonst i Malmö den 25 mars 2015 som en del av arrangemangsserien med temat abort. Nu vill RFSU Malmö att alla som missade filmen får en ny möjligehet att se denna angelägna film. 

För mera om filmen Vessel: http://vesselthefilm.com
VESSEL på Facebook >>
VESSEL på Twitter >>
www.womenonwaves.org finns närmare information om Women on Waves och deras kamp för alla kvinnors rätt till abort oberoende av vilket land de råkar bo i. 

Datum: Sön 15 nov, 2015

kl 15:00

FILMFAKTA
Regissör: Diana Whitten
Land: USA
År: 2014
Längd: 88 minuter
Språk: Engelska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år 
Skådespelare / Medverkande: Rebecca Gomperts m fl
IMDb: Se filmen på IMDB

Fri entré
Numrerade biljetter som kan förbokas (klicka på klockslaget i gröna fältet ovan eller i kalendariet).

Event & specialvisningar