Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
The Wolfpack
Datum: Sön 28 aug, 2016

En oerhört fascinerande och känsloladdad film. Vinnare av priset för Bästa dokumentär på Sundance Filmfestival!

Filmen följer de sex bröderna Angulo, som lever tillsammans med sin syster och sina föräldrar i en stor lägenhet på Manhattan, New York. De har växt upp isolerade i lägenheten och har under hela sina liv bara varit utanför dörren ett fåtal gånger. Allt de i grunden vet om världen utanför har de upplevt och lärt sig från filmer de sett.

Syskonen kallar sig "The Wolf Pack". Under hela barndomen har de sysselsatt sig med att tillsammans öva in och spela upp scener hämtade från sina favoritfilmer, såsom "Reservoir Dogs", "Pulp Fiction" och "The Dark Knight", komplett med avancerad hemgjord rekvisita och kostymer gjorda av papper, yogamattor och andra material de hittat i hemmet.

Ungdomarna är inga svaga individer utan tvärt om nyfikna, kreativa och fulla av fantasi. Deras trygga värld skakas om när en av bröderna lämnar lägenheten och deras liv förändras därefter för alltid.

Regissören Crystal Mosell lärde känna familjen och fick lov att filma deras liv, precis när bröderna börjar revoltera mot sina föräldrar och valet att hålla dem borta från omvärlden. Utan att döma den okonventionella familjen har Mosell lyckats göra en oförglömlig film, som är lika inspirerande som den är obehaglig.

THE WOLFPACK websida >> 
THE WOLFPACK Facebook >> 
THE WOLFPACK Instagram >> 

Förfilm: HOPPTORNET
Regi: Maximilien Van Nertryck & Axel Danielsson | Sverige 2016 | 15 min
I ett 10 meter högt hopptorn ställs rädslan för att hoppa mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. En studie av människor i en konstruerad situation. Vinnare av Startsladden, priset för Bästa Kortfilm på Göteborg Film Festival 2016!

Datum: Sön 28 aug, 2016
Tillhör: Utomhusbio

kl 21:00

UTOMHUSBIO I FOLKETS PARK
Fri entré

FILMFAKTA
Regissör: Crystal Moselle
Land: USA
År: 2015
Längd: 90 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Angulo-familjen m fl
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Malmö Folkets Park, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Alla årets UTOMHUSBIO i Malmö >> 

Event & specialvisningar