Södra Sveriges största arthousebiograf!

Exilfilmfestivalen Malmö
Datum: Fre 12 – sön 14 feb, 2016

EXILFILMFESTIVALEN MALMÖ
Filmer som visas på festivalen är antingen skapade av filmare i exil, filmer som är bannlysta i länder där de har producerats, filmer som berör temat exil eller filmer som handskas med aktuella obekväma frågor.

Scrolla ner för att se "puffar" till festivalens återstående visningar!

Syftet med Festivalen är att skapa en länk mellan public och exilfilmare och konstnärer, ge dessa konstnärer en möjlighet att hitta en ny plattform och en ny publik och skapa förståelse hos publiken om vad exil, förtryck och exkludering innebär.

Den första ”Exilfilmfestivalen i Malmö” ägde rum 2013 och fick bra kritik av publiken och media. Våra gästregissörer Sahra Karimi och Arash Riahi intervjuades av dagstidningar och internationella TV-stationer.

Exilfilmfestivalen i Malmö 2016 ”Borderless Minds” kommer att hållas 9-14 februari, varav 12-14 februari i den nyöppnade biografen Panora i Malmö.

Exilfilmfestivalen i Malmö är ett samarbete mellan ISS (Iransk-Svenska Solidaritetsföreningen) och International Exile Filmfestival i Göteborg. Båda är icke-vinstdrivande organisationer. Syftet är att ge Öresundsregionen (Malmö-Köpenhamn) en egen version av Exil Filmfestival. Projektet drivs med Stöd från ABF och Malmö Stads Kulturnämnd.

5-21 Feb visas utställningen EXILE på Panora, utställningen är sammanställd av Exilfilmfestivalen Malmö.

Event & specialvisningar