Södra Sveriges största arthousebiograf!

IFEMA FILMFESTIVAL 2021
Datum: Ons 14 – lör 17 apr, 2021

IFEMA International Female Film Festival Malmö – Sveriges äldsta filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer är tillbaka! Festivalens 15:e upplaga äger rum 14-17 april på Biograf Panora.

I en tid präglad av isolering och ensamhet går IFEMA i motsatt riktning. För första gången i festivalens 16-åriga historia arbetar vi kollektivt fram IFEMA och bjuder in Dig att ta del av kvinnors frågor, formspråk och perspektiv på den vita duken. Våra filmer ger dig inblick i kvinnors skildring av livet i olika delar av världen. En möjlighet att ta del av allt från det nära och komplicerade i familjerelationer till den brutala verkligheten i det kanske bortglömda kriget i Ukraina. Och mycket där emellan. Liksom tidigare har vi strävat efter att hitta filmer som inte ingår i den ordinarie filmrepertoaren, för att ge dig annorlunda upplevelser och perspektiv.

Vi hoppas att du kommer ut från biosalongen rikare och mer taggad att diskutera de frågor filmskaparna lyfter upp med sina filmer. Vi tror på det fysiska mötet, utbytet av tankar och erfarenheter som kan äga rum efter en bra film.

Välkommen in i salongen! Låt dig berikas!

___
PROGRAM

Ons 14 mars
17:00 Öppning av konstutställningen FEMALE FOCUS
18:00
LAND OF ASHES (Ceniza negra)

Tors 15 mars 
18:00 THE FORGOTTEN (Zabuti)
20:30 BY YOUR SIDE (À la folie)

Fre 16 mars
18:00 HER MOTHERS
20:15 THE CASTLE

Lör 17 mars
14:00 BY YOUR SIDE (À la folie)
16:00 BORN IN EVIN
18:00 SHORTS & CHAMPAGNE
20:00 IF ONLY (Magari)

___
Läs mer på IFEMAs hemsida: 
www.femalefilmfestival.se 

För de senaste uppdateringarna besök IFEMAs Facebook: 
www.facebook.com/ifemafilmfestival

Datum: Ons 14 – lör 17 apr, 2021

BILJETTER & MEDLEMSKORT
Biljetter: 80 kr mot uppvisande av årets medlemskort
Medlemskort: 50 kr

Medlemskort är obligatoriskt och köps vid IFEMAs informationsdisk på Panora. Medlemskortet ger också tillgång till föreningens övriga aktiviteter under året.

Biljetter köps i Panoras ordinarie biljettkassa eller online här >>. Biljettkassan öppnar 30 minuter innan dagens första föreställning och stänger när sista filmen börjat.

Vi säljer max åtta biljetter per visning! Förköp av biljetter krävs eller köps i biljettkassan i mån av plats till följd av gällande restriktioner.

IFEMA arrangeras av den Malmöbaserade föreningen Imagenes del Sur/Bilder från Söder.


Event & specialvisningar