Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Asako I & II

Ett romantiskt mysterium.
En dag försvinner Asakos stora kärlek, Baku, spårlöst. Två år senare träffar hon Ryohei, som är en kopia av Baku till utseendet men har en helt annan personlighet.

”Personligen så känner jag inte till någon annan kärleksroman än Netemo Sametemo (som Asako I&II bygger på) som så övertygande beskriver kärlek som en mystisk kraft, som magi eller i vissa fall en förbannelse. Vi skildrar ett tidsspann på nästan 10 år och inkluderar händelser som den stora jordbävningen. Jag tror det var nödvändigt för den här filmen, som beskriver en blandning av det vardagliga och det fantastiska. Katastrofen satte ljus på en grundläggande sanning: Idag är en helt annan dag än i går. Vilket borde göra känslan av ”vardag” omöjlig. Men efter den händelsen insisterade hela det japanska samhället envist på att bejaka den skapade verkligheten att ”rutinerna” pågick som vanligt och att igår mer eller mindre var som idag och morgondagen likaså. Förmodligen på grund av att ingen i Japan skulle klara av en värld utan ”vardag”. Vi klarar helt enkelt inte skilja det vanliga från det ovanliga. Människor undrar hur de ska planera sina liv när de inte ens vet vad som händer i morgon. Det är den världen som de älskande i Asako I&II lever i.”
– Ryûsuke Hamaguchi

_________
GRÄNSLÖS FILM
ASAKO I & II ingår i TriArt Films projekt GRÄNSLÖS FILM – en satsning på att skapa utrymme och uppmärksamhet för festivalfavoriter och andra filmer med ett konstnärligt uttryck utöver det vanliga.

FILMFAKTA
Regissör: Ryûsuke Hamaguchi
Land: Japan
År: 2018
Längd: 119 minuter
Språk: Japanska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Masahiro Higashide, Erika Karata, Sairi Itô
Premiär: Fre 6 mar, 2020
Visa på IMDb
Event & specialvisningar