Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Avgrunden

Avgrunden, den första riktigt stora svenska katastroffilmen, utspelar sig i och omkring Kiruna och järnmalmsgruvan i Kiirunavaara. I huvudrollen ser vi Tuva Novotny (Annihilation, Eat Pray Love, Riget 2) och för regin står Richard Holm (Johan Falk, Gåsmamman) som även skrivit manus tillsammans med Robin Sherlock Holm och Nicola Sinclair.

Att något ska hända i Kiruna är det ingen tvekan om, frågan är bara när. Avgrunden är berättelsen om en familj som ställs inför det otänkbara när katastrofen alla fruktade plötsligt är ett faktum. I händelsernas centrum står Frigga som vid sidan om det riskfyllda arbetet som säkerhetschef i Kiirunavaaragruvan försöker balansera familjen, den nya kärleken Dabir och ett ex som inte vill släppa taget. Men när marken plötsligt börjar skaka under deras fötter spelar livspusslet ingen roll och kampen för att inte dras ner i avgrunden börjar.

FILMFAKTA
Regissör: Richard Holm
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 103 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Action, Drama, Thriller
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Tuva Novotny, Kardo Razzazi, Peter Franzén, Felicia Maxime, Tintin Poggats Sarri och Edvin Ryding
Premiär: Fre 15 sep, 2023
Distributör: SF Studios
Visa på IMDb
Event & specialvisningar