Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Clash

Sista visning torsdag 21 september!

Av misstag stängs demonstranter från motsatta politiska och religiösa läger in i samma polispiket i Mohamed Diabs mästerliga thrillersuccé.

Året är 2013, två år efter den arabiska våren och dagen efter att den förste folkvalde presidenten i Egypten, Muhammad Mursi, avsattes av militären. Gatorna är fyllda av demonstranter från bägge lägren och stämningen är hätsk. Mitt i detta politiska kaos blir en grupp människor instängda bak i en polisbuss utan hänsyn till deras bakgrund och politiska åskådning.

I gruppen finns två amerikanska journalister, både anhängare och motståndare av det Muslimska brödraskapet, en ung flicka och en ung pojke. Stämningen bak i bilen är aggressiv och frågan är om antagonisterna kommer att kunna övervinna sina motsättningar och därmed ha en chans att överleva.

Regissören Mohamed Diab är tidigare känd för filmen "Cairo 678" från 2012 som handlar om kvinnor i Kairo som protesterar mot sexuella trakasserier. CLASH hade sin premiär som öppningsfilm i sektionen Un Certain Regard vid filmfestivalen i Cannes 2016. 

FILMFAKTA
Regissör: Mohamed Diab
Land: Egypten
År: 2016
Längd: 97 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Thriller
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Hani Adel, Nelly Karim, Tarek Abdel Aziz, Hany Adel, Ahmed Malek, Ahmed Dash, Husni Sheta
Premiär: Fre 15 sep, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar