Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Curiosa

Sista visningen är den 17 oktober

Paris 1895. Pierre Louÿs är en dandy och poet på gränsen till att bli erkänd. Både han och hans vän Henri de Régnier är båda vansinnigt förälskade i Marie de Heredia, den kaxiga dottern till deras mentor. Trots att hon känner likadant för Pierre gifter sig Marie till slut med Henri, som har det bättre ställt. Sårad reser Pierre till Algeriet där han träffar Zohra, med vilken han delar både passionen för erotiskt fotografi och ett tumultartat förhållande.

Ett år senare har Marie fortfarande tämligen ljumma känslor för sin make samtidigt som Pierre återvänder till Paris med Zohra. Så fort Marie hör talas om hans återkomst rusar hon för att möta honom, vilket blir början till en affär full av passion, åtrå, svartsjuka och fotografi. Men för att hitta ett sätt att bygga sitt framtida liv på måste de nu bryta mot samhällets kollektiva regler. Hur långt är de beredda att gå?

Lou Jeunets passionerade film om den franska poeten och erotikern Pierre Louÿs är inte bara en biografi över hans liv, utan är lika mycket en vågad berättelse om kvinnlig sexuell frigörelse och den komplicerade och passionerade kärlekshistorien mellan honom och Marie de Heredia. Där både den manliga och kvinnliga blicken får lika mycket utrymme. Skriven och regisserad av ett kvinnligt filmteam.

FILMFAKTA
Regissör: Lou Jeunet
Land: Frankrike
År: 2019
Längd: 107 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Erotiskt drama, Romantik, Verklighetsbaserad
Skådespelare / Medverkande: Noémie Merlant, Niels Schneider, Benjamin Lavernhe
Premiär: Ons 9 okt, 2019
Visa på IMDb
Event & specialvisningar