Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Den vidrige Herr Honka

Sista visningen är onsdagen den 8 januari.

För sin förra film, ”Utan nåd” (från Studio S), förärades den tyske regissören och kritikerfavoriten Fatih Akin en Golden Globe för Bästa utländska film. I Cannes belönades dessutom Diane Kruger för Bästa kvinnliga huvudroll.

När Fatih Akin i år bjöds in att tävla om Guldbjörnen i Berlin (ett pris han tidigare vunnit för ”Mot väggen”) var jublen inte höga. Inte buropen heller för den delen. Och definitivt inte snarkningarna. Däremot hördes ljudet av många skor som resolut klampade ut ur lokalen.

DEN VIDRIGE HERR HONKA är namnet på Akins nya film som bygger på verkliga händelser och till stor del utspelas på den sjaskiga 70-talsbaren Der Goldene Handschuh i Hamburg. Det är här som den märkligt vanställde och aggressive suputen Fritz Honka finner sina offer, som liksom honom befinner sig på gyttjenivå i den sociala stegen, vilka han lockar hem till sin ännu sjaskigare lägenhet för sprit, sex – och avlivning.

DEN VIDRIGE HERR HONKA kan ses som en korsning mellan ”Barfly” och kultfilmen ”The Greasy Strangler”. Men eftersom filmen bygger på sanna händelser kan den också ses som ren och skär skräck.

Fatih Akin är en regissör som aldrig fegar ur. DEN VIDRIGE HERR HONKA är oerhört realistisk och svår att ta till sig för känsliga personer. Men de öppensinnade som inte flydde hals över huvud från filmen kunde bevittna en ytterst välspelad och mustig film med lysande scenografi och foto. Garanterat oförglömlig, oavsett vad man tycker om den!

Originaltitel: Der goldene Handschuh

FILMFAKTA
Regissör: Fatih Akin
Land: Tyskland
År: 2019
Längd: 115 minuter
Språk: Tyska
Textning: Svenska
Genre: Skräck, Verklighetsbaserad
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt, Marc Hosemann
Premiär: Fre 27 dec, 2019
Visa på IMDb
Event & specialvisningar