Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Dheepan

Sista visn ons 11 nov!
Årets Guldpalmenvinnare på Cannes Filmfestival!

En före detta soldat, en ung kvinna och en liten flicka utger sig för att vara en familj för att kunna fly från inbördeskriget i Sri Lanka. Trots att de inte känner varandra försöker de nu bygga ett nytt liv tillsammans i Frankrike.

”Det som intresserade mig var hur situationen kan se ut för någon som är annorlunda i vårt samhälle. Hur människorna som säljer rosor till oss på caféet lever och var de kommer ifrån.”
/ Jacques Audiard

Jacques Audiard låg bakom en rad framgångsrika filmmanus innan han tog steget och började regissera. Debuten "Se männen falla" (1994) är en roadmovie med Mathieu Kassovitz och Jean Louis Trintignant i huvudrollerna. Kassovitz var stjärnan även i nästa film "Den diskrete hjälten" (1996) som gjorde Audiard till ett namn även internationellt. Med filmer som "Mitt hjärtas förlorade slag" (2005), "En profet" (2009) och "Rust and Bone" (2012) i ryggen tillhör han en av de mest framstående regissörerna verksamma idag. En position han befäster med DHEEPAN som belönades med Guldpalmen på Cannes filmfestival 2015.

FILMFAKTA
Regissör: Jacques Audiard
Land: Frankrike
År: 2015
Längd: 109 minuter
Språk: Tamil, Franska, Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby, Vincent Rottiers
Premiär: Fre 18 sep, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar