Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Eco de Femmes + Look

  
Eco de Femmes
Director: Carlotta Piccinini/ Italy/ 2014/ Arabic dialogue with English subtitle/ 30 minutes/ Genre: Documentary

Eco de Femmes är en dokumentär som berättar om erfarenheter och målsättningar, såväl i privat som professionellt, hos sex kvinnor som bor och arbetar i olika landsbygdssamhällen i Marocko och Tunisien. Zina, Cherifa, Halima, Fatima, Mina och Jamila, dela sina drömmar och deras kamp för frigörelse genom sitt arbete. De är sammankopplade med ett gemensamt mål att uppnå erkännande för sin yrkesidentitet och kön. De har skapat jordbrukskooperativ där de kombinerar sina gamla kunskaper med utveckling av nya produkter för lokala och internationella marknader. Filmen är ett vacker och stark porträtt inte bara kamp kvinnan, men också för människan i allmänhet.

Q&A med Carlotta Piccinini.


Look
Director: Imen Dellil/ Tunisia, France and Germany/ 2014/ Arabic dialogue with English subtitle/ 26 minutes/ Genre: Documentary

Belgacem och Naouel är et blint par som bor i förorten. Varje dag de möter svårigheter för att leva ett vanligt liv på grund av sitt handikapp, men förenas av styrkan i sin kärlek. De slåss för sin rätt att uppfostra sina två barn, 2 år gammla Hamza och 5 månader gammla Melek, men befinner sig i ständig konflikt med sin omgivning. LOOK är en berättelse om svårigheterna att få acceptans om du lever med ett handikapp, om fördomar och förståelse, glädje och sorg. Främst är LOOK en film om värdighet.

FILMFAKTA
Event & specialvisningar