Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Girl with All the Gifts

Sista visning ons 19 okt!
Baserad på M. R. Careys bestseller-roman med samma titel presenterar THE GIRL WITH ALL THE GIFTS en skräckinjagande framtidsvärld, och samtidigt en vacker berättelse om tillgivenhet, mänsklighet och hoppfullhet. Utsökt rollbesatt med bland andra sexfaldigt Oscarsnominerade Glenn Close, före detta Bondtjejen Gemma Arterton och 12-åriga långfilmsdebutanten Sennia Nanua.

10-åriga Melanie går i skolan varje dag, som de flesta 10-åriga barn har hon en favoritlärare och ett favoritämne. Men när Melanie förs från sitt rum till dagens första lektion är hon fastspänd i en rullstol och har en pistol riktad mot huvudet.

I ett framtida England har en parasit förvandlat majoriteten av mänskligheten till blodtörstande rovdjur - så kallade "hungries". Melanie och hennes klasskamrater är andra generationens hybrider - hälften "hungry", hälften människa. Till skillnad från första generationens "hungries" är Melanie lika mänsklig som vilken ung tjej som helst - tills hon känner lukten av faktiska människor. I det slutna militärkomplex där Melanie hålls instängd kämpar överlevande människor för att hitta ett botemedel mot den världsomfattande epidemin. Likt i sägnerna är hoppet även här det sista som överger människan.

FILMFAKTA
Regissör: Colm McCarthy
Land: Storbritannien
År: 2016
Längd: 111 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Science Fiction, Thriller
Skådespelare / Medverkande: Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Sennia Nanua m fl
Premiär: Fre 7 okt, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar