Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah, Oscarsnominerad för bland annat Bästa film, är en tät och dramatisk thriller inspirerad av den sanna historien om det chockerande mordet på Black Panther-ledaren Fred Hampton.

FBI-informatören William O'Neal (LaKeith Stanfield) infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på deras karismatiska ledare, Fred Hampton (Daniel Kaluuya). O'Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell (Jesse Plemons) på FBI.

___
Panelsamtal: Black Social Movements and Resistance
Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (AFR) höll lördagen den 20 mars, i anslutning till filmvisningarna av Judas and the Black Messiah och MLK/FBI på FN-dagen mot rasdiskriminering 21 mars, i ett panelsamtal om hur svarta frihetsrörelser har motarbetats världen över och vilken relevans det har för afrosvenska rörelser i Sverige idag. Paneldeltagare: AFRs ordförande Malcolm Momodou Jallow och ledamöterna Rahel Weldeab Sebhatu, Jasmine Kelekay och Andre Williams. Ett samarbete mellan AFR, Folkets bio Malmö, ARF och ABF Malmö.
Se samtalet här >>

FILMFAKTA
Regissör: Shaka King
Land: USA
År: 2021
Längd: 126 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: LaKeith Stanfield, Daniel Kaluuya, Jesse Plemons, Martin Sheen, Dominique Fishback
Premiär: Fre 19 mar, 2021
Distributör: SF/Warner
Event & specialvisningar