Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Maigret

Sista visningen är onsdagen den 23 nov. 

Baserad på boken Maigret och den unga döda av Georges Simenon. Regissören Patrice Leconte ger oss en klassisk deckarhistoria berättad med hög stilnivå och stor empati.

Den rutinerade kommissarie Maigret blir inkopplad på ett nytt fall. En ung kvinna i aftonklänning har hittats mördad på ett torg i Paris. Undersökningen avslöjar en mycket tragisk historia som väcker mörka minnen till liv. Den i vanliga fall så orubblige Maigret känner återigen marken gunga under fötterna.

Georges Simenons klassiska deckarhjälte har porträtterats på film många gånger förr av giganter som Pierre Renoir, Jean Gabin och Rowan Atkinson. Men kritikerna är eniga, ingen har lyckats levandegöra Maigret så porträttlikt och med en så stark känslomässig närvaro som Gérard Depardieu. Detta är andra gången regissören Patrice Leconte tar sig an en av Simenons romaner. Den förra, Monsieu Hire, nominerades till César för bästa regi och film 1990.

I Maigret frammanas 1950-talets glamourösa nattliv i Paris. Vackra kläder, människor och miljöer återges med bländande tjusigt foto av Yves Angelo. Men även det myntet hade som bekant en baksida. Vi får också följa Maigret till de illa upplysta bakgårdarna och slitna vindslägenheterna under hans efterforskningar. 

★★★★★ "Gérard Depardieu är monumental som Maigret." – Les Echos
★★★★ "Patrice Leconte i högform." – Positif
★★★★ "Vacker rekonstruktion av ett svunnet Paris." – Bande à Part

FILMFAKTA
Regissör: Patrice Leconte
Land: Frankrike, Belgien
År: 2022
Längd: 89 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Thriller
Skådespelare / Medverkande: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier
Premiär: Fre 11 nov, 2022
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar