Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Mustang

Sista visning mån 4 april!
I en liten turkisk by vid Svarta Havets kust bor fem föräldralösa tonårssystrar tillsammans med sin mormor och morbror. Skolan har precis slutat och tjejerna är glada och förväntansfulla inför det stundande sommarlovet. På vägen hem efter skolavslutningen kan de inte låta bli att slänga sig i havet, där de skrattar och skojar med några killar från byn. Men vad de ser som oskyldigt tonårsstoj, tolkar andra som osedlighet.

Ryktet sprids snabbt i den lilla byn och när de kommer hem möts de av en bister mormor, som är orolig för att deras värde på äktenskapsmarknaden ska ha tagit skada. Historien växer till oanade proportioner och snart börjar systrarnas frihet att kringskäras allt mer. Huset blir som ett fängelse och de fem systrarna tvingas kämpa mot sina fångvaktare.

På ett både vackert och upplyftande sätt tar MUSTANG upp det alltid högaktuella ämnet om unga kvinnors rätt att bestämma över sina liv, kroppar och sin sexualitet.

Både Oscars-nominerad och Golden Globe-nominerad för Bästa icke-engelskspråkiga film. Vinnare av Publikpriset på Stockholm Filmfestival. Vinnare av priset för Årets nykomling vid European Film Awards. ...samt ytterligare en rad med festivalpriser.

FILMFAKTA
Regissör: Deniz Ergüven
Land: Turkiet
År: 2015
Längd: 97 minuter
Språk: Turkiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Günes Sensoy, Doga Doguslu, Elit Iscan, Tugba Sunguroglu m fl
Premiär: Fre 4 mar, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar