Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Otroligt men sant

Sista visningen är torsdagen den 17 november.

Franskt komedi av den ständigt produktive och infallsrike multikonstnären Quentin Dupieux med tidsloopar, mekaniska manslemmar, charmiga katter och huvudpersoner som tar de mest absurda situationer med nollställt lugn. I Otroligt men sant får vi vad som kan vara hans mest lättillgängliga och ändå skruvade film hittills.

Temat om fåfänga och rädslan för att åldras kan säkerligen många relatera till alltför väl. Allt tyder på att även denna visit till Dupieuxland kommer få dig att ligga dubbelvikt av skratt och lämna platsen lite klokare. Eller möjligen galnare?

Ett par i medelåldern har precis flyttat till ett hus med en ovanlig egenskap. Klättrar man ned i en tunnel i källaren trillar man ut från ett hål i taket på husets övervåning. Under den korta färden har tolv timmar gått och man blir tre dagar yngre på kuppen. En egen tidsmaskin borde väl slå både golvvärme och öppen planlösning vad gäller återförsäljningsvärdet? Alain, mannen i hushållet, vet inte riktigt vad han ska göra med det märkliga inslaget i boendemiljön, som han i övrigt är nöjd med. Marie blir dock smått besatt av tanken att återfå sin svunna ungdom, en tunnelfärd i taget. I relaterade nyheter berättar Alains alfahanne till boss med stolthet i rösten att han bytt ut sin penis till en elektronisk dito som går att styra via Iphone. Allt detta för att säkra prestandan så frun inte tröttnar. Hur ska det sluta för de bägge paren och deras ojämna kamp mot tidens härjningar?

"Rappt och vansinnigt gladlynt berättad." – The Guardian
"Lekfull och känslostark." – The Playlist
"Kul berättelse med flippat Dupieux-perspektiv." – Variety

FILMFAKTA
Regissör: Quentin Dupieux
Originaltitel: Incroyable mais vrai
Land: Frankrike
År: 2022
Längd: 74 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Komedi
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Roxane Arnal, Grégoire Bonnet, Alain Chabat
Premiär: Lör 29 okt
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar