Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Sista visningen är torsdagen den 29 december.

En rolig, varm och härlig biofilm som underhåller både stora och små. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en äkta julklassiker baserad på Tage Danielssons älskade förlaga.

Berättelsen handlar om 14-åriga Karl-Bertil, som är varuhusdirektör Tyko Johnssons son. Hans utstakade väg i livet är att bli som sin far. Men Karl-Bertils hjälte är Robin Hood. I filmen kommer detta att tas ett steg längre än i TV-versionen. Den fattiga flickan Vera, hennes syster på barnhemmet och den hänsynslösa barnhemsföreståndaren korsar alla Karl-Bertils väg. Och ingen är sig lik när historien når sitt slut. Inte ens Tyko.

Filmen är en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse, som genom den tecknade kortfilmen Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton från 1975 i regi av Per Åhlin och manus av Tage Danielsson, blivit en av Sveriges folkkäraste julsagor och har visats i SVT på julafton sedan dess. I regi av prisbelönade och Oscarsnominerade Hannes Holm. (Adam & Eva, TED-för kärlekens skull, Himlen är oskyldigt blå och En man som heter Ove mfl.)

★★★★ "Kan mycket väl bli årets charmigaste julfilm." – SVT

FILMFAKTA
Regissör: Hannes Holm
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 105 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Simon Larsson, Jonas Karlsson, Simon Larsson, Vanna Rosenberg, Filip Berg, Ingela Olsson, Claes Månsson, Gunilla Röör, Adam Pålsson, Peter Dalle, Lotta Ramel m.fl.
Premiär: Fre 12 nov, 2021
Distributör: SF Studios
Visa på IMDb
Event & specialvisningar