Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Schemers

Sista visningen är torsdagen den 6 maj.

Efter att ett benbrott avslutat hans karriär som fotbollsspelare lägger Davie (Conor Berry) all sin energi på att arrangera konserter med två kompisar. Enda problemet är att alla lämpliga lokaler i hemstaden Dundee ägs av den kriminelle Fergie (Alastair Thomson Mills) och hans gäng. Davie kämpar på ändå och hamnar på riktigt djupt vatten när han försöker driva igenom sin mest ambitiösa satsning hittills: en spelning med metalljättarna Iron Maiden.

Bakom detta kärleksbrev till 70-talsmusik med Hawkwind och postpunkare som The Associates på soundtracket står manusförfattaren, producenten och regissören Dave McLean. Här berättas historien om de egna ungdomsåren i Skottland innan karriären verkligen tog fart och han blev den som introducerade grungen och band som Nirvana, Mudhoney och The Smashing Pumpkins i Storbritannien.

Filmad på plats i Dundee med ett särskilt öga för stadens sevärdheter och det bultande hjärtat i musiklivet som var Groucho’s Record Store (sorgligt nog numer stängd), fångar McLeans film fint en plats och en tid då inget var lätt men allt verkade möjligt för de unga huvudpersonerna.

”Med samma glimt i ögat som Trainspotting" – The National

FILMFAKTA
Regissör: Dave McLean
Land: Storbritannien
År: 2020
Längd: 91 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Komedi
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Conor Berry, Sean Connor, Grant Robert Keelan, Tara Lee
Premiär: Fre 30 apr, 2021
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar